Premievinder.be logo

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak in 2024

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak en voor welke werken. En hoe zit het met de basispremie en de aanvullende premie voor appartementen in 2024. Verkrijg hier de gratis Gids van de Vlaamse woonpremies.

Je hebt potentieel recht op Min verbouwpremie voor dak als je een eigenaar bent die de woning verhuurt, een eigenaar bent die de woning niet bewoont of verhuurt, een eigenaar bent die de woning bewoont of als je een onderneming, vereniging of andere rechtspersoon bent.

Mijn verbouwpremie voor dak kan worden aangevraagd door verschillende types van aanvragers:

  • een eigenaar-bewoner
  • een verhuurder via een woonmaatschappij
  • een andere investeerder

Met een “andere investeerder” wordt zowel een particulier persoon als een rechtspersoon bedoeld. Dit kan dus bv. ook een onderneming of een VME zijn.

Je kan Mijn verbouwpremie voor dak aanvragen voor een woning, een appartement en een niet-residentieel gebouw waarin je zelf niet woont maar waarin je wel investeert. Ook al ben je geen eigenaar van dit gebouw. Verhuur je een woning of gebouw op de private huurmarkt, dan behoor je ook tot de categorie “andere investeerder”. Ook een niet eigenaar-bewoner behoort tot de categorie “andere investeerder”.

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak , Isolteam, Premievinder.be

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak | fotocredits Isolteam

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak in een appartement

Wat appartementen betreft wordt er een onderscheid gemaakt tussen de gemeenschappelijke en de privatieve delen.

Voor de privatieve delen kan je Mijn verbouwpremie voor dak aanvragen zoals voor een woning.

Voor de gemeenschappelijke delen bestaat er de basispremie en een aanvullende premie.

Is er een VME dan wordt de aanvraag van de basispremie voor de gemeenschappelijke delen gedaan door de vertegenwoordiger van de VME. Is er geen VME dan wordt de aanvraag gedaan door een private eigenaar die de andere eigenaars vertegenwoordigt. Is er slechts één eigenaar, dan doet deze persoon de aanvraag van de basispremie.

Voor elk appartement apart kunnen de personen, die eigenaar-bewoner zijn en behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie of de personen die verhuurder aan een woonmaatschappij zijn, ook een aanvullende premie aanvragen voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw.

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak voor welke werken

Elke  eigenaar en andere investeerder kan Mijn verbouwpremie voor dak aanvragen wanneer het gaat om het isoleren van dak- of zoldervloer van een bestaande woning of een ander gebouw, eventueel in combinatie met asbestverwijdering.

Ben je echter eigenaar-bewoner, behorend tot de laagste of middelste inkomenscategorie, of  verhuurder aan een woonmaatschappij dan kan je Mijn verbouwpremie voor dak ook aanvragen voor dakrenovatie werken op voorwaarde dat je dak of de zoldervloer in het verleden geïsoleerd werd (en je dit kan aantonen) of gelijktijdig geïsoleerd wordt.

Zijn er werken aan de  gemeenschappelijke delen  van het appartementsgebouw dan komt aan de investeerder van het hele appartementsgebouw de basispremie voor het isoleren van het dak of de zoldervloer en eventueel voor de gelijktijdige asbestverwijdering toe. Is er een VME dan komt de premie toe aan de VME.  De  aanvullende premie voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw wordt voor elk appartement apart aangevraagd en toegekend aan de eigenaar-bewoners die behoren tot de laagste en middelste inkomenscategorie én verhuurders aan een woonmaatschappij.

Samengevat

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak

Je hebt potentieel recht op Mijn verbouwpremie voor dak als je een eigenaar bent of als je een onderneming, vereniging of andere rechtspersoon bent. Afhankelijk van je inkomenscategorie heb je enkel recht op de premie bij isolatiewerken en asbestverwijdering, of aanvullend ook bij dakrenovatiewerken.

Wie heeft recht op Mijn verbouwpremie voor dak | Premievinder.be

Delen:

Registreer je en verkrijg de Gids van de Vlaamse woonpremies gratis.

WAARVOOR WENS JE PREMIES?

DIJL BV | campagne.partners – BE0746401340