Premievinder.be logo

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak in 2024 in welke inkomenscategorieën en voor welke opdrachtgevers. Download hier de gratis premiegids Gids van de Vlaamse woonpremies. Je vindt er alle ins en outs van Mijn verbouwpremie voor dak in detail toegelicht.

Werken en investeringen die worden verricht met het oog op energie-efficiëntie en woningkwaliteit in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (zoals een bedrijfspand of kantoorgebouw) komen in aanmerking voor Mijn verbouwpremie voor dak.

Dit betekent dat je in 2024 Mijn verbouwpremie voor dak kan aanvragen voor de volgende werken:

  • Het plaatsen van nieuwe dak- of zoldervloerisolatie
  • Verwijderen van asbest
  • Afbraak van dakstructuren en vervanging door krachtige elementen
  • Plaatsen van een onderdak bij hellende daken
  • Plaatsen van waterdichte bedekking zoals dakpannen, roofing, riet …
  • Behandeling van houten dakstructuren tegen zwammen en insecten
  • Het plaatsen van een dakdoorbreking, zoals de dakramen, dakvlakramen, lichtkokers en lichtkoepels met een U-waarde van maximaal 1,0 W/m²K
  • Vervangen en plaatsen van dakgoten en afvoerpijpen.
Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak, Isolteam, Premievinder.be

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak | fotocredits Isolteam

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak voor welke opdrachtgevers

Elke  eigenaar, ongeacht de inkomenscategorie, en andere investeerder die het dak of de zoldervloer van een bestaande woning of ander gebouw isoleert en eventueel gelijktijdig asbest verwijdert, komt in aanmerking voor Mijn verbouwpremie voor dak.

Met een “andere investeerder” wordt zowel een particulier als een rechtspersoon bedoeld. Dit kan dus bv. ook een onderneming of een VME zijn. Je kan Mijn verbouwpremie voor dak aanvragen voor een woning,  een appartement en een niet-residentieel gebouw waarin je zelf niet woont maar waarin je wel investeert, ook al ben je geen eigenaar van dit gebouw. Verhuur je een woning of gebouw op de private huurmarkt, dan behoor je ook tot de categorie “andere investeerder” Ben je een niet eigenaar-bewoner dan behoor je eveneens tot de categorie “andere investeerder”.

Ben je echter eigenaar-bewoner uit de middelste en laagste inkomenscategorie of verhuurder aan een woonmaatschappij dan kan je Mijn verbouwpremie voor dak ook aanvragen voor de renovatie van het dak, d.w.z. voor alle bovenstaande werken op voorwaarde dat je dak of de zoldervloer in het verleden geïsoleerd werd (en je dit kan aantonen) of gelijktijdig geïsoleerd wordt.

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak voor welke gebouwen

De werken moeten betrekking hebben op:

  • een renovatie van een bestaand gebouw (een woning, een  appartement, een  appartementsgebouw of  niet-woongebouw) in Vlaanderen (Vlaams Gewest)
  • of de realisatie van een nieuwe woning door  herbestemming, bv het verbouwen van een bestaand niet-residentieel gebouw tot een woning.

Een gebouw dat gesloopt en volledig herbouwd wordt, komt dus niet in aanmerking Voor Mijn verbouwpremie voor dak. Doe het zelf komt eveneens niet in aanmerking voor Mijn verbouwpremie voor dak. Wil je zelf gaan isoleren dan komt de aankoop van je isolatiemateriaal wel in aanmerking voor de “Premie dakisolatie of zoldervloerisolatie – doe-het-zelf” via Fluvius en dit voor aankoopfacturen van 01 07 2022 tot en met 30 06 2024. Alle details betreffende deze premie vind je in de gratis premiegids Gids van de Vlaamse woonpremies.

Samengevat

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak

Isolatiewerken en asbestverwijdering aan je dak en zoldervloer geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak. Afhankelijk van je inkomenscategorie komen ook dakconstructiewerken, het plaatsen van een onderdak, waterdichte dakbedekking, dakramen en lichtkoepels en het plaatsen van dakgoten in aanmerking.

Welke werken geven recht op Mijn verbouwpremie voor dak | Premievinder.be

Delen:

Registreer je en verkrijg de Gids van de Vlaamse woonpremies gratis.

WAARVOOR WENS JE PREMIES?

DIJL BV | campagne.partners – BE0746401340