Premievinder.be logo

Voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak

Voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak

Voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak en de bijkomende premie voor asbestverwijdering. Download de gratis Gids van de Vlaamse woonpremies.

Ga je aan de isolatie en renovatie van je dak beginnen en wil je je budget opmaken dan is inzicht krijgen in de voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak een must. Dit is een opsomming van deze voorwaarden:

 • Vooreerst moet je de werken laten uitvoeren door een aannemer, doe het zelf komt dus niet in aanmerking.
 • Je kan ook maar om de 5 jaar na de aanvraagdatum van een eerdere Mijn verbouwpremie voor dak opnieuw een Mijn verbouwpremie krijgen voor dak aanvragen. Het is dan ook aangewezen om je werken voor dak zoveel mogelijk te combineren.
 • Ben je eigenaar-bewoner en behoor je tot de  middelste of laagste inkomenscategorie of verhuur je aan een woonmaatschappij (ongeacht je inkomen), dan kan je enkel een premie krijgen voor renovatiewerken aan het dak, indien het dak of de zoldervloer geïsoleerd is met een Rd-waarde van minimaal 4,5 m²K/W of indien je zoldervloer in het verleden al voldoende werd geïsoleerd en je dit kan aantonen. Het aantonen hiervan kan enkel met een EPC certificaat waarop het isolatiemateriaal staat vermeld, een gedetailleerde factuur van het isolatiemateriaal, een eerder premiebewijs van Fluvius of eventuele relevante info op de woningpas. Enkel het deel dat voldoende wordt/werd geïsoleerd komt dan in aanmerking voor een premie.
 • Isoleer je een hellend dak dan moet een dampscherm geplaatst worden langs de binnenkant van het gebouw.
 • Wordt PUR/PIR mét geïntegreerd dampscherm gebruikt dan moet de continuïteit van het dampscherm verzekerd zijn door het afplakken van naden en randaansluitingen met Alu-tape.
 • Wordt er met gespoten pur tussen de kepers geisoleerd of met eender elk ander isolatiemateriaal dan moet een apart dampscherm geplaatst worden.
 • Gaat het om een overzetdak met isolatie bovenop de bestaande dakbedekking dan moet het dampscherm aangebracht worden boven de bestaande dakbedekking of het bestaande onderdak. De bestaande dakbedekking kan dus niet dienen als dampscherm.
 • In het geval van een sarkingdak met PUR panelen moet het dampscherm aangebracht worden onder de panelen.
 • Let wel: een  overzetdak  plaatsen over een asbesthoudende dakbedekking komt niet in aanmerking voor Mijn verbouwpremie voor dak
 • Wordt het dak of de zoldervloer geïsoleerd dan moet de  Rd-waarde minimaal 4,5 m²K/W bedragen. Het isolatiemateriaal mag hierbij in verschillende lagen geplaatst worden maar de Rd-waarde van een bestaande isolatielaag of afwerkingslaag mag niet worden meegerekend. En enkel het deel van het dak dat voldoende werd geïsoleerd komt in aanmerking voor Mijn verbouwpremie voor dak.
 • Je hebt recht op een premie voor de isolatie van het dak of van de zoldervloer maar niet voor allebei.
 • D.w.z. indien de zolderruimte verwarmd wordt dan komt enkel de isolatie van het dak in aanmerking
 • Wordt de zolderruimte niet verwarmd dan komt ofwel de isolatie van het dak ofwel de isolatie van de zoldervloer in aanmerking.
 • Indien de  zolderruimte niet wordt verwarmd en ook de ruimtes die grenzen aan de zolder niet worden verwarmd met een vast verwarmingstoestel, dan heb je geen recht  op een premie voor dak- of zoldervloerisolatie.
Voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak, Isolteam, Premievinder.be

Voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak | fotocredits Isolteam

Ga je je dak- of zoldervloer isolatiewerken combineren met asbestverwijdering dan zijn er bijkomende voorwaarden voor de premie voor asbestverwijdering:

 • De  aannemer die het asbest verwijdert  moet beschikken over een  geldig attest conform de bepalingen in de Codex ‘Welzijn op het werk’.
 • De asbestverwijdering moet gebeuren volgens Code Van Goede Praktijken van OVAM ‘Veilig werken met asbestdaken en -gevels’ of de aannemer moet lid zijn van het ‘Asbestcharter voor dakaannemers’.
 • De werken moeten  asbesthoudende materialen van de dakbedekking betreffen (bv. golfplaten of leien) of van het onderdak. Verwijder je asbest in andere toepassingen of gebouwdelen dan heb je geen recht op de bijkomende premie voor asbestverwijdering.
 • Er moeten zonnepanelen of een zonneboiler aanwezig zijn of je moet nagaan of je dak hiervoor geschikt is. Dit kan bv. aan de hand van de zonnekaart.

Samengevat

Wat zijn de voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak

Bij mijn verbouwpremie voor dak moeten je werken uitgevoerd worden door een aannemer. De Rd-waarde van je isolatie moet minstens 4,5 m²K/W bedragen. Verder worden technische voorwaarden gesteld m.b.t. het dampscherm en komt enkel het deel van het dak dat voldoende werd geïsoleerd in aanmerking voor de premie.

De voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak worden net als de voorwaarden die gesteld worden m.b.t. je facturen en je woning of appartement in detail toegelicht in de Gids van de Vlaamse woonpremies. Je kan deze premiegids hier gratis downloaden.

Voorwaarden voor je werken bij Mijn verbouwpremie voor dak | Premievinder.be

Delen:

Registreer je en verkrijg de Gids van de Vlaamse woonpremies gratis.

WAARVOOR WENS JE PREMIES?

DIJL BV | campagne.partners – BE0746401340